Uitslaande slaapkamerbrand aan Jasmijnstraat Ridderkerk

Woensdagmorgen 7 april 2021 moest de brandweer rond 10.00 uur voor een hoogte assistentie van de ambulance naar de Burgemeester de Zeeuwstraat. Aangezien dit een complex incident betrof kwamen ook de ladderwagen met tankautospuit van de Groene Tuin ter plaatse.

Terwijl de brandweer bezig was aan de Burgemeester de Zeeuwstraat ontstond er rond half elf brand aan de Jasmijnstraat. Hiervoor kwamen twee tankautospuiten van Barendrecht, samen met de autoladder van Bosland naar Ridderkerk. Het betrof hier een uitslaande slaapkamerbrand waarvoor dan ook middelbrand is gemaakt.

Een van de twee brandweervoertuigen die aan de Burgemeester de Zeeuwstraat stond is ook naar de Jasmijnstraat gestuurd om hulp te bieden, daarnaast werden twee ambulances voor controle van de bewoners opgeroepen. Een van de slachtoffers is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Rond 11.00 uur was het incident onder controle. De schade in de woning is aanzienlijk en daarvoor is de stichting Salvage opgeroepen.

Omdat het een tussenwoning betrof zijn de woningen naast het brandadres op doorslag en schade gecontroleerd. Over de oorzaak is nog niets bekend.