Lokaal

United by Music geeft Zomeravondconcert

Vrijdagavond 4 augustus 2023 was het de beurt aan de muzikanten van United by Music om het zomeravondconcert onder de Pagodetent in het Winkelhart van Ridderkerk te geven.

Tijdens het optreden werden veel verschillende nummers uit de blues, swing, boogiewoogie, rock & roll en rhythm & blues geschiedenis ten gehore gebracht.

United by Music is een band met mensen, die een beperking hebben, maar op muzikaal gebied zeer getalenteerd zijn. United by Music werd in 2005 door de Amerikaanse Bluesdiva Candye Kane opgericht, nadat zij voor een optreden besloot bij een andere band te kijken, die toevallig bestond uit mensen met een verstandelijke beperking. Meteen besloot zij de twee zangeressen Lady Angel en J.A. Grace te vragen om samen met haar op te treden. Dit werd een succes. En zo ontstond bij haar het idee voor United by Music.


United by Music is nu internationaal actief met bands in Noord Amerika, Noorwegen, Roemenië en hier in Nederland. U kunt United by Music als donateur steunen, meer informatie hierover is te vinden op de website van de Stichting United by Music.

Vrijdag 11 augustus 2023 geeft Pete Preston het zomeravondconcert en zal hij nummers zingen uit een gevarieerde verzameling van Engelse Evergreens en Nederlandse hits.

Foto’s: Erik Jonkman