Update afval: App, PMD en Milieustraat


De gemeente heeft een update vrijgegeven omtrent de afvalverwerking in Ridderkerk.

BAR Afval-app

In de BAR Afval-app vindt u de afvalkalender en kunt u een herinnering instellen, zodat u weet welke bak u buiten moet zetten. En vindt u de dichtstbijzijnde ondergrondse containers. Bovendien ziet u in één oogopslag welk afval in welke bak hoort. De app is te downloaden via Google Play en in de App Store.

PMD bij restafval

Sinds 1 januari zamelt de gemeente PMD niet meer apart in, maar gaat PMD bij het restafval. De ringen om de lantaarnpalen zijn inmiddels weggehaald. De verenigingen in de wijken zijn daarmee druk in de weer geweest. Ziet u nog ergens een ring om een lantaarnpaal? Laat het weten aan NV BAR Afvalbeheer via (0180) 451 234.

Niet naar milieustraat

PMD wordt sinds 1 januari samen met het restafval opgehaald en verwerkt. Het bruikbare PMD wordt door nascheiding uit het afval gehaald en gebruikt om nieuwe spullen van te maken. GFT wordt gecomposteerd. Van de vrijkomende gassen wordt biogas gemaakt.

PMD+restafval horen in de minicontainer of de ondergrondse containers voor PMD+restafval. GFT hoort in de minicontainer voor GFT of in de GFT-cocon. U kunt PMD, restafval en groente- en fruitafval niet aanbieden bij de milieustraat, omdat wij het dan niet verder kunnen verwerken. Tuinafval kunt u wel gratis blijven aanbieden bij de milieustraat.

Foto: Wessel Dekker