Update verbouwing Ridderhof: Blokker komt naar Winkelhart Ridderkerk

Er wordt hard gewerkt aan de verbouwing van de Ridderhof in het Winkelhart van Ridderkerk. Na de Lidl en de Bloemenjungle is nu ook bekend gemaakt dat de huishoudelijke artikelenketen Blokker zich in Ridderhof2 zal vestigen. Blokker neemt dan de plek in waar nu tijdelijk Duifhuizen is gevestigd tegenover de ingang van de Jumbo. De verwachting is dat dit tegen het einde van het jaar zal plaatsvinden. Duifhuizen zal dan weer een andere plek in het winkelcentrum innemen.

Tijdelijke vestiging Duifhuizen tegenover Jumbo

Het is ook bekendgemaakt dat de Handyman in de loop van het najaar gaat verhuizen naar Ridderhof1 naast T-Mobile. Tot die tijd blijft Handyman nog gevestigd naast de ingang van de Jumbo. Vanaf 1 juli 2021 zullen er ook werkzaamheden worden gestart in Ridderhof1. Op de plek waar nu Maria haar bloemen verkoopt tot aan net voorbij de roltrappen waar voorheen Lion Beddenshop gevestigd was zal een rigoureuze verbouwing gaan plaatsvinden.

Om die reden zal per 1 juli 2021 Maria’s Bloemen verplaatst worden naar een unit nabij de ingang van Ridderhof2 tegenover Lucardi. LION Beddenshop heeft inmiddels een winkel geopend tegenover hun oude plek. Ook Plaza M (Lingerie) zal gaan verhuizen en zich gaan vestigen naast de nieuwe winkel van Lion. Er zitten nog een aantal ontwikkelingen in de pijplijn die er voor zullen zorgen dat er een nieuw elan in het winkelhart zal ontstaan.

Dat neemt niet weg dat er ook nog weleens afscheid moet worden genomen van een winkel. Zo zal Miss Etam per 27 juni 2021 de Jorishof verlaten. De eigenaar van de Jorishof werkt op de achtergrond nu nieuwe plannen voor de Jorishof uit.

Op het gebied van de kappers is er ook nieuws. Yes Kappers in de Koningshof zal plaatsmaken voor Team Kappers. En er is een nieuwe kapsalon toegetreden onder de naam Barbershop Boss waarover binnenkort meer.

Er zijn zeker nog meer zaken die spelen en of waar geruchten over gaan, maar Winkelhart Ridderkerk maakt nieuwe ontwikkelingen dan pas bekend wanneer er door de eigenaren toestemming is gegeven.