Uw eigen zonnepaneel op dak De Werf

Op het dak van Sportzaal De Werf in Slikkerveer komen ongeveer 250 zonnepanelen te liggen. Samen wekken die veel duurzame energie op. Heeft u een postcode in de reeks van 2981 tot en met 2986? Dan kunt u één of meerdere van die zonnepanelen kopen.

Niet iedereen wil of kan op zijn woning zonnepanelen plaatsen. De Ridderkerkse energiecoöperatie ‘De Groene Stroom’ zorgt ervoor dat inwoners toch zelf schone zonnestroom op kunnen wekken. Ook met een zonnepaneel op een ander dak draagt u bij aan een zonnige, duurzame toekomst. Eén paneel gaat naar verwachting rond de €350,- kosten. Wie meedoet, ontvangt vijftien jaar van elk opgewekt kilowattuur de betaalde Energiebelasting van zijn eigen verbruik volledig terug.

Verder hebben deelnemers recht op hun aandeel van een eventuele winstuitkering van de coöperatie. Vorig jaar werden 510 zonnepanelen op het dak van De Fakkel verkocht. En nu stelt de gemeente het dak van de sportzaal in Slikkerveer ter beschikking voor een periode van 25 jaar. De Groene Stroom bekijkt welke grote daken nog meer voorzien kunnen worden van zonnepanelen!

Geïnteresseerd in dit project? Kijk op www.degroenestroom.org