Vacatures voor vrijwilligers

Wilt u dit jaar actief worden als vrijwilliger? In Ridderkerk is er in diverse sectoren leuk, nuttig en interessant vrijwilligerswerk te doen. Denk aan meehelpen en doen in de sport, cultuur, zorg, natuur en milieu, onderwijs en wijkactiviteiten of bestuurswerk. Facet Vrijwilligerssteunpunt bemiddelt naar passende vrijwilligersvacatures.

Momenteel zijn er de volgende mogelijkheden:  

Tuinklussers
Kwetsbare inwoners van Ridderkerk met kleine of grote tuinen helpen met lichte tuinklussen, die niet langer dan drie uur duren. Je maakt deel uit van het klussenserviceteam van Facet en ontvangt een kleine onkostenvergoeding. 

Meedenkende coördinator voor zonnige kinderen
Op dinsdagmiddag en -avond zijn er in Ridderkerk-West speciale sportlessen voor kinderen om hen sociaal en emotioneel te ondersteunen. Voor de groeiende groepen wordt een coördinator gezocht die mee wil denken en lopende zaken regelt. Betrokkenheid bij deze doelgroep is belangrijk.

Communicatieve medewerkers DigiTaal-Punt
Bij het DigiTaal-Punt in de bibliotheek kunnen volwassenen terecht die beter willen leren lezen, schrijven of hun digitale vaardigheden verbeteren. Als medewerker informeer en adviseer je bezoekers over het aanbod, geef je uitleg over lesmateriaal en assisteer je bij de ontvangst van groepen. 

Maatschappelijk betrokken project-groepsbegeleiders
Groepen vrijwilligers voeren zinvolle en toffe projecten uit in de Ridderkerkse samenleving, bij mensen thuis of op een locatie. De project-groepsbegeleiders zorgen ter plekke voor de opstart en afsluiten van het project. Je bent het aanspreekpunt voor de groep vrijwilligers, de hulpverlener en de hulpontvanger tijdens het project. Na afloop geef je een terugkoppeling de organisatie. Je hebt veel contacten en kan grotendeels zelf je bepalen wanneer je inzetbaar bent.

Boodschappenservice
De boodschappenservice is er voor mensen die door leeftijd, ziekte of beperking aan huis gebonden zijn. Je helpt met boodschappen doen, samen met de klant of alleen. Met eigen vervoer of samen te voet. Onkosten worden vergoed. 

Kijk voor meer informatie over deze en andere leuke en boeiende vacatures op de vacaturebank https://vacaturebank.facetridderkerk.nl of neem contact op met Facet Vrijwilligerssteunpunt via 0180 – 430 440 of vrijwilligerssteunpunt@facetridderkerk.nl . Facet Vrijwilligerssteunpunt is te vinden aan de Schoutstraat 5.