Vakantietassen komen er bijna weer aan

Komende week krijgen 55 Ridderkerkse kinderen van ouders met een laag inkomen een vakantietas. Die zit vol spullen waarmee zij zich deze zomer kunnen vermaken.

Het Interkerkelijk Diaconaal Beraad houdt de actie voor de vierde keer. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met Stichting Present Ridderkerk.

Acht vrijwilligers zijn de afgelopen weken bezig geweest de tassen te vullen. Een van hen is Marjon Hoogendijk. Zij pakt tassen in voor jongens en meiden van 6, 7 en 8jaar. Zo heeft elke vrijwilliger een eigen leeftijdscategorie. Marjon: “Ik doe nu voor de derde keer mee. Het is erg leuk. En het is fijn dat je iets kunt betekenen voor kinderen die niet op vakantie kunnen.”

Dezelfde dingen

Alle kinderen krijgen een aantal dezelfde dingen, zoals vrijkaartjes voor zwembad De Fakkel, een (prenten)boek en een VVV Cadeaukaart. “De rest van de spullen zoekt elke vrijwilliger zelf uit. We hebben een bepaald budget per kind. We weten geen namen, maar alleen leeftijd en geslacht.”

Dat uitzoeken vindt Marjon erg leuk om te doen. “Ik heb bijvoorbeeld voor iedereen een doosje Lego, het spelletje Beverbende en allerlei buiten- speelgoed.” Dochter Lianne van zeven jaar dacht met haar moeder mee en helpt haar bij het inpakken.

Blije koppies

Maandagavond brengen de vrijwilligers alle vakantietassen naar het gebouw van Protestantse Gemeente Bolnes. Daar worden ze weer verdeeld. De vrijwilligers gaan de tassen in de dagen daarna bezorgen bij de ontvangers. Die zijn tussen de vier en vijftien jaar. Marjon verheugt zich al op het wegbrengen: “Ik zie die blije koppies al voor me”.