Lokaal

Van Waardentour tot Tentoonstelling 50 jaar 3×2

De heer Bekkers van de Stichting Oud Ridderkerk verwelkomde vrijdag 29 juli jongstleden, de organisatoren, sponsors en oud deelnemers van de vakantiebesteding voor jongeren 3×2 in de Oudheidkamer ter gelegenheid van de opening van de nieuwe expositie 50 jaar 3×2.


Hierna kwamen enkele van de oud organisatoren aan het woord en werden gebeurtenissen uit de geschiedenis van 3×2 genoemd. Deze vakantiebesteding voor jongeren is begonnen onder de naam Waardentour. De opening van de expositiezaal zou worden gedaan door mevrouw Lien van Oostdijk. Door omstandigheden kon zij hier niet bij aanwezig zijn. Zij werd vervangen door haar kleindochter, die deze taak van haar mocht overnemen. In de Expositieruimte wordt door middel van foto’s en krantenknipsels een overzicht gegeven van 50 jaar Waardentour en 3×2. Ook zijn er diverse attributen, medailles en bekers uit de 3×2 geschiedenis te zien. 


De expositie is tot zaterdag 10 september 2022 te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Oudheidkamer van Ridderkerk, gelegen Kerksingel 26 te Ridderkerk.

 

Foto’s: Erik Jonkman

Video: Aad Hoogendijk