Lokaal

Vanaf zondag 9 december: andere buslijnen, vertrektijden en routes

Stapt u regelmatig op de bus in Ridderkerk? Houd er dan rekening mee dat de nieuwe dienstregeling van de RET op zondag 9 december 2018 ingaat. Daarnaast neemt Qbuzz het vervoer van en naar Drechtsteden van Arriva over. Daardoor veranderen vele buslijnen, vertrektijden en routes.Wij hebben op een rijtje gezet wat er voor u verandert.

Rotterdamseweg

Via de Rotterdamseweg gaat de nieuwe buslijn 392 rijden. Deze zorgt de hele dag voor een snelle verbinding met metrostation Kralingse Zoom. Buiten de spits vervalt de directe verbinding met het Zuidplein. Voor deze verbinding moet bij de halte Beverwaard worden overgestapt op RET-lijnen. Stads- en streekbussen sluiten straks beter op elkaar aan dan tot nu het geval was. Voor de bewoners van Rijsoord pakt de wisseling van vervoersmaatschappijen minder gunstig uit. Momenteel rijdt buslijn 92 van Arriva tussen Dordrecht en Rotterdam via Rijsoord. Daarvoor in de plaats komt buslijn 192, maar die rijdt niet in het weekend en buiten de spits.

601 vaker door Rijsoord

Voor veel mensen is het openbaar vervoer belangrijk. Daarom hebben wij eerder dit jaar samen met de RET naar een oplossing gezocht om het gemis van lijn 92 enigszins op te vangen. Vanaf maandag 10 december rijdt buslijn 601 vaker tussen wijk West, Centrum, Rijsoord en Barendrecht (en andersom). Eén keer per uur, buiten de momenten dat Qbuzz 192 niet rijdt, gaat de bus ook door naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Qbuzz vervangt Arriva

De Arriva lijnen 87, 89, 90, 91, 92, 93 vervallen.

Buslijnen Rotterdamseweg:

  •  De lijn tussen Alblasserdam en Rotterdam Kralingse Zoom (392) over de Rotterdamseweg wordt opgewaardeerd naar R-net. De bussen rijden vaker in de spits.
  •  Buiten de spits vervalt de directe verbinding tussen de Rotterdamseweg en Rotterdam IJsselmonde en Zuidplein. U kunt bij Beverwaard of een andere halte in Ridderkerk overstappen op een RET-bus.
  • Overstappen gaat makkelijk en snel bij de knooppunthalte Oostendam aan de N915. Daar komt R-net samen met andere vormen van openbaar vervoer.

Busvervoer door Rijsoord:

  • Spitslijn 192 vervangt buslijn 92 van Arriva tussen Dordrecht en Rotterdam via Rijsoord. Deze rijdt op werkdagen tussen 6.50 en 9.20 uur en tussen 15.30 en 18.00 uur (met uitzondering van schoolvakanties).
  • Aanvullend daarop gaat buslijn 601 van de RET meer rijden tussen wijk West, Centrum, Rijsoord en Barendrecht (en andersom): zes dagen per week, twee keer per uur tussen 7.00 en 18.00 uur.

Wijzigingen RET

Buslijn 140: De laatste rit van 19.42 uur vanaf Kralingse Zoom naar Slikkerveer vervalt. n Buslijn 187: Zodra de infrastructuur gereed is, wordt de route van deze buslijn vanuit Barendrecht verlengd. Dit om een betere verbinding te bieden met bedrijventerrein Nieuw-Reijerswaard.

Buslijn 245: De eerste rit vanuit Ridderkerk naar Kralingse Zoom is vervroegd: deze vertrekt om 6.30 uur. Vanaf Kralingse Zoom vertrekt deze om ongeveer 7.00 uur.

Buslijn 601:

  • De route tussen Bolnes en Ridderkerk vervalt. U kunt in plaats daarvan gebruikmaken van buslijnen 140 en 144.
  • Halte Wijkcentrum West vervalt. Alternatieve haltes zijn Populierenlaan (op 30 meter van de oude halte) of Riederborgh (Burgemeester de Zeeuwstraat).
  • Buiten de spits rijdt buslijn 601 één keer per uur vanuit Rijsoord door naar het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam. Tijdens de schoolvakanties, als lijn 192 van Qbuzz niet rijdt, worden extra ritten gereden naar het Maasstad Ziekenhuis.

Meer informatie? www.ret.nl en www.qbuzz.nl.