Veel afspraken bij extra testlocatie sporthal De Wissel

Sinds deze week kunt u zich in sporthal De Wissel door de GGD laten testen op het coronavirus. De GGD opende hier afgelopen maandag een testlocatie. De reden hiervoor is dat het aantal besmettingen in deze regio hoog is.

Ook het feit dat er in Ridderkerk veel senioren wonen die extra kwetsbaar zijn, speelde mee in de keuze voor deze gemeente. Het gaat om een tijdelijke locatie, speciaal voor senioren en mensen die slecht ter been zijn.

In het weekend konden er voor deze locatie al afspraken worden gemaakt. Dat resulteerde in een volle agenda: 178 afspraken op maandag en 300 op dinsdag. Per dag kunnen in De Wissel 390 mensen getest worden door de GGD.

De Wissel is ingericht als vaccinatielocatie. Wanneer het vaccineren begint wordt bepaald door de GGD en is afhankelijk van de aanlevering van vaccins. De GGD roept mensen die voor die tijd een uitnodiging krijgen zich te laten vaccineren op: wacht niet tot De Wissel opengaat als vaccinatielocatie, maar maak elders een afspraak. Er is straks geen extra risico als u zich laat vaccineren op deze locatie. Wanneer er wordt gevaccineerd, wordt er niet getest.


Afspraak

De sporthal aan Kastanjelaan 38 is voor testen geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur. Op Koningsdag, dinsdag 27 april, is de locatie open van 9.30 tot 16.00 uur. Mensen met coronaklachten, of nauwe contacten vanaf dag vijf, kunnen zich hier op afspraak laten testen.

Een afspraak maken kan via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of via coronatest.nl.

Foto’s : Gemeente Ridderkerk en Wessel Dekker