Veel stormschade in Ridderkerk

De storm ‘Ciara’ heeft zondag ook in Ridderkerk veel schade toegebracht. Op de sociale media werd gesproken over vliegende dakpannen en tuinschuttingen. Daarnaast werden er diverse meldingen gedaan van stormschade.

Aan het begin van de stormachtige avond moesten de hulpdiensten uitrukken voor een stormschade melding aan de Wagenmakerstraat op het industrieterrein Donkersloot

In de Mozartstraat in Slikkerveer moest de brandweer er aan te pas komen om een raam op de bovenste verdieping van een flatgebouw af te sluiten. Het raam was uit het kozijn gewaaid.

Ook is er melding gedaan van stormschade aan de Oosterparkweg aan de rand van Drievliet. Daar liet een boom het ook af weten door de storm. Omdat de boom voor een klein deel op de weg lag, heeft de brandweer de boom afgetopt zodat het verkeer geen hinder ondervindt.

Verder liggen de wegen bezaaid met afgewaaide takken van bomen. Voor zover bekend zijn er geen persoonlijke ongelukken voorgevallen. Voor heel Zuid-Holland geldt de code oranje, wat wordt vrijgegeven bij windstoten van meer dan 100 km/u.

Update 10 februari: