Veiliger oversteek bij Piramide, met dank aan Selina

Onder luid applaus stak Selina Harpal een aantal keer het veiliger gemaakte zebrapad aan de Burgemeester de Zeeuwstraat over. Dat deed ze samen met wethouder Peter Meij, burgemeester Anny Attema en kinderburgemeester Maylin Ouwens. Docenten van basisschool De Piramide waren erbij en zorgden voor het applaus.

De oversteekplaats is verhoogd, zodat auto’s moeten remmen, en voorzien van lichtjes die gaan knipperen als er iemand wil oversteken. Daar is Selina erg blij mee. Ze had voor de wethouder en burgemeester een bos bloemen als bedankje. De school krijgt veel positieve reacties op de veiligere oversteek. Ook wethouder Meij is blij. Verkeersveiligheid staat hoog op zijn agenda: “We hebben veel aandacht voor de school-thuisroutes. Verkeersveiligheid is een verantwoordelijkheid van iedereen, maar soms moeten we daar een handje bij helpen. Dat is gelukt met deze oversteek.”

Selina is leerling van De Piramide. Ze vond het eng om de straat over te steken. Voor volwassen stoppen de auto’s meestal wel, maar het zebrapad oversteken lukte kinderen maar met moeite. Veel auto’s reden door, vaak met enorme snelheid.

Brief

Selina besloot een brief te schrijven aan de burgemeester. ‘Omdat het gevaarlijk is, doe ik harder mijn best om goed te kijken. Maar soms doen mijn vriendjes en vriendinnetjes dit niet en vind ik dat eng.’ Wethouder Peter Meij zorgde voor deze oplossing.

Burgmeester Anny Attema: “Het is belangrijk om te proberen de samenleving beter te maken. Nu zie je ook dat dat zin heeft. Bedankt Selina!”

Foto: Gemeente Ridderkerk