Lokaal

Veranderend klimaat vraagt om groene tuinen

Op het Sint Jorisplein stond afgelopen vrijdag een mobiele inspiratietuin. Voorbijgangers konden daar in het kader van de actie Operatie Steenbreek – tegel eruit, plant erin – ’s avonds komen kijken. Wie naar het SER Zomerconcert ‘De IJsselmannen’ ging, kon meteen de tuin bezoeken.

De mobiele tuin liet zien hoe een tuin groen en tegelijkertijd onderhoudsarm en goedkoop kan blijven. Ook werden bloemzaad, informatiefolders en vogelvoedsel uitgedeeld.

Wethouder Peter Meij kwam ook een kijkje nemen en sprak met de bezoekers over klimaatverandering, meer hittegolven, zwaardere buien en het belang van groene tuinen. ,,Deze actie was ook een steuntje in de rug voor alle mensen die hun tuin al groen hebben gemaakt. Deze actie onderstreepte, dat ze goed bezig zijn’’, aldus de wethouder.

Het klimaat verandert. Een groene tuin helpt om hiermee om te gaan. Want regenwater kan dan makkelijker de grond in na een bui en zorgt voor een waterreserve in droge tijden. Bovendien is het veel koeler in de zomer en biedt het schuilplekken voor dieren.