Verdachte situatie leidt tot uitzetten van 2 Poolse mannen

Maandagnacht 25 maart 2019, omstreeks 01:00 uur, kreeg de politie de melding te gaan naar de Rijksstraatweg in Rijsoord voor een melding van een verdachte situatie. Dit meldt de politie Drechtsteden-Buiten via Facebook.

De melder zag dat er een grijze auto met Poolse kentekenplaten was gestopt en dat er twee mannen uit gestapt waren. Deze mannen waren de wijk ingelopen en kwamen kort hierna ergens anders de wijk weer uit, stapte in de auto en reden weer weg. De politie snelde zich naar de locatie toe maar troffen op dat moment niemand meer aan. 

Ongeveer een uur later zag een andere agent dat er een grijze auto met Poolse kentekenplaten van het Bakestein terrein in de richting van de Ames in Zwijndrecht reed. Dit werd doorgeven aan de collega’s die eerder in Rijsoord hadden gezocht. Zij kwamen vervolgens assisteren bij de voertuigcontrole. 

Tijdens de controle bleken er gestolen goederen in het voertuig te liggen, inbrekers gereedschap, gaven beide mannen valse identiteiten op, werd er gereden zonder rijbewijs en stond de bestuurder als klap op de vuurpijl ook nog eens gesignaleerd voor verschillende strafzaken in Nederland en het buitenland. De bestuurder, een 23-jarige Poolse man uit Zaandam werd aangehouden voor de openstaande signaleringen en de bijrijder, een 28 jarige Poolse man uit Rotterdam werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. 

Na controle van de juiste identiteit van de bijrijder, bleek ook hij ongewenst vreemdeling is in Nederland. Beide mannen worden binnenkort het land uitgezet. Hun voertuig is in beslag genomen omdat deze niet te naam gesteld stond.

Bron: Politie Drechtsteden-Buiten