Lokaal

Verder met de wereld van “Dwars & Co”

Koeien die plots ondersteboven hangen aan drones, boten die in de bomen hangen en een chocoladefabriek die verandert in een snotfabriek.

Er gaat weer van alles mis in het tweede “Dwars & Co”-boek van Rico Hop. De Ridderkerkse schrijver geeft in het vervolg de oorspronkelijke dwarsliggers een koekje van eigen deeg door ze te confronteren met allerlei rampen. “Geen echte rampen natuurlijk. Het zijn allemaal grappige rampen, zoals een zebrapad dat verandert in een egelpad of een plots overheersende stank van zweetvoeten. Alle kleren van de stad worden zelfs gestolen. Niemand heeft ook nog maar iets om aan te trekken. Het is aan Stip en zijn vriendjes om te ontdekken wie hier achter zit” vertelt de auteur, die weer volop kon fantaseren om maffe dingen op te voeren. Het heeft een boek opgeleverd van 400 pagina’s, bijna 90 bladzijden meer dan Rico’s debuut met een kinderboek. “Maar er staan ook weer heel veel grappige tekeningen van Bas Schel in” onderstreept de schrijver.

Vierde druk
Het in 2021 verschenen “Dwars & Co” is reeds toe aan een vierde druk en er is inmiddels een Italiaanse vertaling verschenen. “Vorig jaar ben ik met illustrator Bas naar een beurs in Turijn geweest. Het spreekt daar ook tot de verbeelding. Vorige week kreeg ik een mail van een Italiaanse schooljuffrouw. Haar klas is helemaal in de ban van de dwarsliggers” zegt Rico over het succes over de grens.

Dat het bijna drie jaar heeft geduurd voor het tot een vervolg komt volgens de schrijver niet uit inspiratiegebrek. “Mijn idee was om al een jaar later met een tweede deel te komen. Maar ik ben druk geweest met andere projecten, waaronder de theatervoorstelling van “Dwars & Co”. Ik werk nu al weer aan het derde boek, want het moet echt een serie worden. Ondertussen wordt er van alles ondernomen om de bekendheid van “Dwars & Co” te vergroten” aldus Rico, die ook werkt aan een ander kinderboek. Maar daar kan hij nog niet zoveel over zeggen.

“Dwars & Co en de Rampenregen” is voor € 15,99 te koop in de boekhandel en online winkels.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.