Lokaal

Vernieuwd restaurant Maxima College geopend

Burgemeester Anny Attema heeft woensdag het vernieuwde restaurant in het Maxima College geopend. Ook werd de naam van het restaurant onthuld: Spotlight, bedacht door leerling Luciano.

Het restaurant  is binnen de praktijkschool aan de Margriete van Comenestraat de plek voor leerlingen die mikken op een loopbaan in de horeca, en ook voor alle Ridderkerkers, die hier op woensdag lekker kunnen eten en keurig bediend worden. Er was al een restaurant, zeven jaar geleden gestart onder de naam Máxilekker. Het doel was om leerlingen in een realistische setting te laten ervaren hoe het is om in de horeca te werken. Drie jaar geleden is het Máxima zeer actief leerlingen gaan begeleiden richting branchecertificering. De school verzorgt de opleiding en een externe examinator neemt, op school, het examen af.  Vorig schooljaar is er gestart met twee trajecten waar het niveau weer een stap hoger is: SVH Keukenassistent en SVH Bedieningsassistent: de eerste stappen binnen de opleidings-pyramide van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Het restaurant wordt zodoende ook de gehele week gebruikt als leslokaal. Veertig leerlingen worden opgeleid binnen de sector horeca.


Om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten bij de opleidingseisen voldeed het ‘oude’ restaurant niet meer. De investering voor een nieuw restaurant, dat voldeed aan alle wensen,  was echter te groot binnen de eigen begroting van de school. De oplossing is gevonden in een bundeling van een Europese subsidie, een bijdrage van het Coöperatiefonds, een bijdrage van de Ridderkerkse Rotary’s en eigen middelen van de school.