Verrassende kunst van Expositie X bij Galerie Imspa

Martin en Wilma Impelmans hebben een verrassende expositie samengesteld met kunstwerken van Adelien Noordzij en Albert Heijdens. 

Albert Heijdens is opgeleid tot theatermaker, waarbij muziektheater zijn specialiteit is. Sinds 1991 houdt hij zich bezig met beeldende kunst. Hij werkt met verschillende materialen, waaronder zink, lood, tin, ijzer, messing, was, lak en papier. Hierbij maakt hij schilderijen, die niet recht zijn afgerand, om de illusie te wekken, dat de afbeelding verder gaat. Vaak hebben zijn 3 dimensionale kunstvoorwerpen een boekvorm, waarin zijn muzikale achtergrond terug te vinden is. Ook verrast hij met verborgen luikjes, waarachter iets anders te zien is. Hij vindt het leuk om de toeschouwer en zichzelf te blijven verrassen. 

Adelien Noordzij heeft haar opleiding gevolgd aan de Willem de Kooning Kunstacademie te Rotterdam. Zij maakt schilderijen, waarbij zij gebruik maakt van verschillende materialen, zoals olieverf op linnen, gouache, crayon, oliepastel en potlood op papier. Zij schildert vaak zelfbedachte werelden, waarbij het schilderij vaak meerdere verschillende tafereeltjes bevat, die samen 1 schilderij vormen. Vaak wordt men verrast, door een detail, dat eerder niet was opgevallen. Zij maakt een ontwikkeling door van zeer gedetailleerd schilderen naar een meer impressionistische stijl. 

Martin en Wilma Impelmans tonen u de kunstvoorwerpen graag en beantwoorden al uw vragen over de kunstenaars en kunstvoorwerpen. 
Expositie X is te zien van 21 maart tot 18 april 2021 bij Galerie Imspa aan de Scheepmakerstraat 23 te Ridderkerk. 

In verband met de corona, worden de richtlijnen van de overheid hierover gevolgd, waardoor u de expositie veilig kunt bezoeken. 
Hierdoor moet er minimaal 4 uur van te voren een afspraak gemaakt worden. 
U kunt hiervoor een telefonische afspraak maken via telefoon: 06-53268995 of 06-53511235 of via e-mail: imspa@imspa.com.

Door Erik Jonkman