Lokaal

Verwarmfeestje in Ridderkerk

Zaterdag 14 januari 2023 organiseerde Wooncompas samen met Energiebox en de Gemeente Ridderkerk een Verwarmfeestje! Een praatje maken met een energiecoach, poffertjes eten met de wijkbeheerder of gezellig een bakkie koffie drinken met de overbuurvrouw? Tijdens het Verwarmfeestje in Ridderkerk was dit allemaal mogelijk!

De geur van verse poffertjes, het geluid van live muziek, het opvallende koffiekraampje en een bakfiets vol met dekens trokken al snel de aandacht voor de ingang van de woonwinkel van Wooncompas. Een aantal huurders uit het centrum van Ridderkerk hadden een uitnodiging ontvangen om het Verwarmfeestje te bezoeken. Ze kregen daarbij de mogelijkheid om in gesprek te gaan met Energiebox, Wooncompas en de Gemeente Ridderkerk.

Door middel van een praatplaat konden bewoners hun mening delen over de wijk. Ook konden ze met de coaches van de energiebox in gesprek voor tips om energie te besparen. Sommige bewoners zijn al enthousiast aan de slag met het besparen van energie. Zij vertelden dan ook welke tips ze nu al toepassen in huis. Ook kreeg iedereen bij binnenkomst een Wijkwijzer mee. Op de Wijkwijzer staan onder andere handige bespaartips en een overzicht van belangrijke contacten in de wijk. Zo is er in één oogopslag te zien bij wie de bewoners in de wijk terecht kunnen.

Ondanks het regenachtige weer was het toch een positieve en informatieve dag! Met dank aan alle enthousiaste bewoners en samenwerkingspartners deze dag.