Vierde editie Leespret is uit

Marianne van Gink is erg blij met en eigenlijk ook wel trots op de vierde editie van Leespret, dat ze maakte met Guyanne van der Horst. 

Vorige week kreeg wethouder Fleur Stip het eerste exemplaar van de kartrekkers van Lezen Oké! (stichting voor leesbevordering). Die overhandigden het magazine tijdens een avond voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten van groep 1 en 2 van de Ridderkerkse basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. 

Loes Ripmeester gaf een creatieve workshop. Deelnemers maakten het figuurtje Coco, van Riphagens prentenboek ‘Coco kan het!’. Vogeltje Coco is de centrale figuur in Leespret dit jaar. Kinderen kunnen met het magazine spelenderwijs leren lezen. Het thema is ‘gezonde voeding’. 

Schrijfster Marjo de Vroed schreef een picto-verhaaltje. Kunstenares Karin Touw maakte met leerlingen van het Máximacollege een kunstwerk voor de jongste lezers: een high tea met hapjes eromheen. 

Ook de uitjes zijn lokaal: Tijdens een rondje Pruimendijk kunnen kinderen kennismaken met jam, eieren en de mini-kinderboerderij met geiten. Aan de Langeweg ontdekken ze wat er in de kassen groeit. In de boomgaard bij Van Gelder groente & fruit kunnen kinderen appels en peren plukken en daar zelf sap van maken. 

Marianne: “Leespret werd dinsdag heel enthousiast ontvangen. Dat geeft energie voor de volgende editie. Leesbevordering staat nooit stil.” Zo’n 3.500 exemplaren worden deze week verspreid via het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en school.

Foto: Gemeente Ridderkerk