Lokaal

Vijfentwintig miljoen kilo noten onder één dak

Het college van burgemeester en wethouders bezocht dinsdagmiddag 11 april 2023 het Ridderkerkse bedrijf Allround Cargo Handling (ACH) aan de Selderijweg, op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard.

De gemeentebestuurders werden rondgeleid door directeur Edwin Roos. 

Het bedrijf verzorgt de opslag, overslag en logistiek van voedingsmiddelen en is gespecialiseerd in noten en gedroogd fruit. Op ongeveer 25.000 vierkante meter liggen tussen de 20 en 25 miljoen kilo noten in opslag. Ze zijn afkomstig van producenten uit alle delen van de wereld en zijn bestemd voor verwerkers in binnen- en buitenland.

De opslag van voedingsmiddelen vereist specifieke condities. De verschillende ruimten bieden genoeg ruimte om aan de groeiende vraag van noten, zuidvruchten en superfoods te voldoen. In het nieuwe pand wil Allround Cargo Handling zich verder ontwikkelen tot een high-end Europees distributiecentrum.
Bij het dertig jaar geleden opgerichte bedrijf werken ongeveer honderd mensen. Het eerste adres in Ridderkerk was aan de Keurmeesterstraat. Het groeiende bedrijf betrok daarna ruimte in Ridderhaven, gevolgd door het pand in Nieuw Reijerwaard.

Het bedrijf heeft een eigen lucht- en zeevrachtafdeling en douanebemiddeling in Rotterdam, Rotterdam Airport en Schiphol Airport. Daarnaast is ACH ook een keurpunt voor de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit.

Bij het familiebedrijf hoort ook het bedrijf Vabix Logistics, dat in Rotterdam een chemicaliënopslag van 6.500 vierkante meter heeft.

Op achbv.nl is meer te vinden over het bedrijf.