Lokaal

Vind die duurzame ondernemer in Ridderkerk

Stel je wilt graag duurzaam kopen of inkopen. Waar moet je dan op letten? 

Duurzaamheid gaat over onze gezondheid en die van toekomstige generaties. Daarvoor moeten we een bewoonbare planeet achterlaten. Klimaatverandering is een van de grotere crisissen waar onze generatie mee te maken heeft. Door de uitstoot van CO2 warmt de aarde in rap tempo op. Willen we dit binnen de perken houden, dan moeten we nu beginnen met het verminderen van de CO2-uitstoot. 

Lokaal en bewust

Ook bij ondernemers en bedrijven ligt een verantwoordelijkheid om te verduurzamen. In Ridderkerk lopen ondernemers gelukkig niet achter. Zij recyclen, gaan bewust om met voeding en stroom (elektriciteit), verspillen geen voedsel of water en wekken groene stroom op. Daarnaast hanteren zij lokale en dus kortere productielijnen en produceren zij duurzame diensten of producten. Zoals bij de Wereldwinkel bijvoorbeeld, of Hotel Van der Valk.  

Twee ondernemers aan het woord: 

Geerke Versteeg van PHI Factory: “Duurzaamheid is geen technische of economische uitdaging, maar gaat over sociale innovatie.”

Boyd Bartels van Samen Bereikbaar: “Omdat mobiliteit, duurzaamheid en bereikbaarheid hand in hand gaan, waardoor er nog zoveel winst te behalen valt.”

Hart voor Klimaatzaken

Wilt u als inkoper of consument weten hoe het gesteld is met de duurzaamheid van bedrijven in Ridderkerk? Dan kunt u de Klimaat Bedrijfsindex raadplegen via  Klimaat Bedrijfsindex raadplegen via www.hartvoorklimaatzaken.nl/klimaatbedrijfsindex

Op dit duurzame platform voor zakelijk Ridderkerk is een groeiende lijst te vinden met duurzame bedrijven. Het overzicht geeft Ridderkerkse ondernemers de kans om hun ambities weer te geven op het gebied van productie, inkoop, transport en energie. Vindt u dat uw bedrijf ook thuishoort in de index? Voeg dan eenvoudig uw onderneming en uw beloftes toe via dezelfde webpagina. 

Heeft u een duurzaam idee, project en/of activiteit in Ridderkerk? U kunt dit aanmelden via energietransitie@ridderkerk.nl

Foto: Gemeente Ridderkerk