Vissen willen niet echt bijten bij SER viswedstrijd

Dinsdag 10 augustus 2021 was de vijver aan de Rijnsingel in Bolnes het wedstrijdwater voor de tweede viswedstrijd van de reeks SER viswedstrijden deze week. Vanaf 13 uur werden de visstekken uitgedeeld door de wedstrijdleiding.

Vandaag waren 38 jonge vissers aanwezig. Het weer was prachtig en al snel gingen de jassen en truien uit. Ook werd snel duidelijk dat het een moeizame middag ging worden voor de vissers want de vis wilde niet echt bijten. Een groot verschil met gisteren.

Ook vandaag werd alles uit de kast gehaald om de vissen naar de visplek te lokken, maar dat gaf niet snel een positief vangresultaat.

Uiteindelijk werden voorzichtig de eerste vissen gevangen, maar echte grote exemplaren zaten er niet tussen. Het was dus zaak om veel klein spul te vangen om zo toch aan een beetje totale lengte te komen.

Het was niet verkeerd om met dit mooie weer langs de waterkant te zitten, maar bleef toch altijd oppassen. Zo verdween een visstoeltje in de plomp en kon een een kleine voorover gevallen vissertje net boven het water worden weggehaald.

Ook werd voor de inwendige mens gezorgd en alle kinderen kregen een banaan en pakje drinken. Dit was mogelijk gemaakt door supermarkt Dirk Bolnes.

Uiteindelijk klonk om 15.30 uur de toeter en was de wedstrijd officieel beëindigd. De eindstand kon worden opgemaakt.

Uitslag

No.1     Mark Visser                             met     122  cm

No.2     Wessel van de Boom            met     113  cm

No.3      Niels Apon                             met       64   cm

Woensdag 11 augustus 2021 wordt er aan de Rembrandtweg gevist in Ridderkerk Centrum van 14.00 uur tot 15.30 uur. Nieuwe ronde nieuwe kansen!

Foto’s: Wessel Dekker