Vogelbuurt Drievliet wordt toegankelijker

In de Vogelbuurt in Drievliet worden binnenkort zeven verhogingen verwijderd uit diverse stoepen. Daarmee wordt de buurt rolstoeltoegankelijker.

De verhogingen, zoals de verhoging aan de Koolmees op de foto hierboven, zijn in het verleden aangelegd om te ontmoedigen dat mensen over de stoep fietsen. Maar dat is niet meer van deze tijd, vindt wethouder Peter Meij. “Het is belangrijk dat de openbare ruimte toegankelijk is. Zo’n voetgangersverhoging past daar niet bij. We hebben daarom besloten deze verhogingen aan te passen en waar nodig te verwijderen, zodat deze locaties rolstoelvriendelijk worden”

Inclusief

De inrichting van de buitenruimte moet bovendien goed afgestemd zijn op de behoefte van bewoners. Ridderkerk hecht grote waarde aan een kwalitatief goede buiten- ruimte en werkt er doorgaand aan een inclusieve gemeente te zijn. Peter Meij: “We vinden het belangrijk dat in Ridderkerk iedereen kan meedoen.”

Planning

De verhogingen liggen nu nog in steegjes aan de Windmolen en de Koolmees in Drievliet. De planning is om werkzaamheden dit voorjaar uit te voeren.

Foto: Gemeente Ridderkerk