Lokaal

Volkskerstzang koor de Dukdalf groot succes

Afgelopen vrijdagavond 15 december 2023 vond er in de kerk de Levensbron voor het tweede jaar een Volkskerstzang plaats georganiseerd door het koor de Dukdalf. Het thema was dit jaar ‘Saamhorigheid’.

Meer dan 250 bezoekers liepen door een pad met versierde potten, waarin een kaarsje brandde, naar de kerk en waar zij werden begroet door de kerstman. Onder leiding van Roland Stolk, die pas een kleine vier maanden dirigent van het koor is, werden er uit eigen repertoire kerstliederen ten gehore gebracht met daarnaast afgewisseld bekende kerstliederen. Deze werden samen met elkaar gezongen.

Als verrassingsoptreden, had het koor De Dukdalf een optreden geregeld met een doedelzakspeler die twee kerstliedjes ten gehore bracht.

Voor de pauze werd het lied Donna Nobis Pacem gezongen. Dit sloeg zo aan, dat er verzoek was om het nog een keer ten gehore te laten brengen.

Het was een geslaagde avond en aan de reacties van de bezoekers te horen hadden zij bij het verlaten van de kerk een echt gevoel van ‘samen’ ervaren.