Lokaal

Voor de laatste keer haalt Saturnus’72 oud papier op

Het is zeer waarschijnlijk de laatste keer, dat Saturnus’72 op maandag 26 augustus oud papier ophaalt in Drievliet.

Ruim 25 jaar geleden kwam de vraag of sportverenigingen de gemeente wilde helpen met het ophalen van oud papier. Saturnus’72 zei direct ja, en stapte in de wereld van het oude papier! In die ruim 25 jaar is er bij de handbalvereniging een hechte groep vrijwilligers ontstaan die voor de club en de gemeente aardig wat papier hebben verzameld. Er wordt gereden met twee wagens met 4 man per team.

Enkele cijfers;
25 jaar oud papier team
12 keer per jaar is 300 ophaaldagen
Gemiddeld 4 uur per avond per man x 8 geeft zo’n 9600 manuren
Met een gemiddelde van 16200 kilo per avond geeft dit bijna 5 miljoen kilo!
En dat allemaal bijeen gebracht door de bewoners van Drievliet. Hulde voor beide partijen.

Diverse lopers en/of chauffeurs hebben/hadden eigenlijk geen directe binding meer met de club, omdat ze zelf niet meer spelen en/of hun kinderen van de handbal af zijn. Toch zag/zie je ze elke maand weer op de laatste maandag van de maand bij het Oud Papier Team. Het waren wel eens lange avonden als er een wagen stuk ging. Er moest wel eens een auto midden in de wijk worden leeggemaakt en overgepakt in een andere. Een flinke klus. Vroeger moesten de wagens worden opgehaald op de P.C. Hooftstraat. Tegenwoordig komen de wagens met een chauffeur vanuit de BAR-organisatie.

Volgende maand gaat de gemeente het oude papier op een andere wijze inzamelen. Of dit ook een betere manier is moet nog blijken. Daarom zal het O.P.T. van Saturnus’72 maandag vanaf 18.00 uur voor de (zeer waarschijnlijk) laatste maal bij u langsrijden in de wijk Drievliet. Stel ze niet teleur, bent u thuis, zorg dat zij uw papier kunnen meenemen. Het zal volgende maand wennen zijn als er geen ophaalronde meer is op de laatste maandag van de maand. Mochten ze toch nodig zijn, als blijkt dat de gemeente er nog niet klaar voor is, dan zullen ze er volgende maand alsnog staan. Drievliet alvast bedankt voor uw bijdragen.

Redactie en foto’s: Hans Muntz