Lokaal

Voorkom drugs in het verkeer, rij tripvrij!

Staat er aankomend weekend een festival op de planning? Leuk! Tickets, vriendengroep, pre-drankjes, check! Maar heb je er ook over nagedacht hoe je van dat festival weer thuiskomt?

Op een festival wordt er vaak drugs of alcohol genuttigd. De kans is groot dat wanneer het feestje afgelopen is, de drugs en/of alcohol nog niet zijn uitgewerkt. Als je onder invloed deelneemt aan het verkeer, ben je een zeer gevaarlijke speler. Wist je bijvoorbeeld dat drugs in combinatie met alcohol achter het stuur de kans op een ernstig ongeluk tot wel 200 keer kan vergroten? Dat komt doordat jouw reactiesnelheid afneemt, je ruimtelijke oriëntatie wegvalt en je risico’s niet meer zo helder kunt inschatten. Niet oké. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om onder invloed toch veilig thuis (of op een afterparty) te komen. Pak de trein, bus of taxi of zorg dat je een Bob hebt of bent! Dus regel die rit en rij tripvrij! 

Wil jij meer informatie of advies over dit onderwerp? Neem contact op met jongerenwerker Tina van Bennekom via Christina.vanBennekom@facetridderkerk.nl of 06 -119 119 50.