Lokaal

Voorlichting door het jongerenwerk van Facet

De jongerenwerkers van Facet Ridderkerk geven voorlichting in Ridderkerk. Hiermee willen zij inzicht bieden, informatie verstrekken, aanwijzingen geven en kennis, houding of gedrag van jongeren beïnvloeden. De voorlichtingen worden afgestemd op wat er leeft onder jongeren en op trends.

“Het is belangrijk dat jongeren worden voorgelicht over verschillende onderwerpen omdat dit kan bijdragen bij het maken van weloverwogen keuzes”, vertelt jongerenwerker Katyana Timmermans. “De onderwerpen die op dit moment trending topic zijn bij jongeren zijn financiën, middelengebruik, social media, (online) veiligheid, sexting, grooming, loverboys, seksuele ontwikkeling, LHBT en relaties. Dit zijn ook de onderwerpen waar het jongerenwerk voorlichting over geeft.”

De voorlichting wordt gegeven op basisscholen, het voortgezet onderwijs, in de jongerensoos of in jongerencentrum ‘De Loods’. Deze voorlichtingen worden vaak gedaan samen met partners, zoals de politie, hulpverleners of het Centrum voor Jeugd en Gezin. Sinds kort geeft het jongerenwerk ook voorlichting aan ouders over het veilig gebruik en de gevaren van internet. “Het is belangrijk dat ook ouders de kennis hebben om hun kinderen te begeleiden in het gebruik van social media”, zegt Katyana. 

Voor vragen over voorlichtingen door het jongerenwerk kan iedereen contact opnemen met jongerenwerker Katyana Timmermans via Katyana.Timmermans@facetridderkerk.nl of 06 – 523 843 80.