Voorlopig nog geen inzet sporthal De Wissel als priklocatie

Drie  GGD priklocaties die in april mogelijk zouden openen, blijven voorlopig nog gesloten, meldt het Algemeen dagblad. Dit zijn sporthal De Wissel in Ridderkerk, de tijdelijke hal in Maassluis en sporthal De Bongerd in Barendrecht.

De GGD Rotterdam-Rijmmond heeft voldoende capaciteit om alle beschikbare vaccins op de huidige acht locaties weg te prikken. Het is niet bekend wanneer  regiogenoten hier wel hun vaccinatie kunnen krijgen.

De tijdelijke vaccinatiehal bij het gemeentehuis van Albrandswaard is de enige priklocatie die nog deze maand opent.


Vervolg vaccinatiecampagne

Mensen die geboren zijn in 1955 of eerder, kunnen nu online een afspraak maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl . Zij krijgen het vaccin van BionTech/Pfizer bij de GGD-locaties. Wie telefonisch een afspraak wil maken, moet wachten op de uitnodiging. Mensen die in 1955 geboren zijn, ontvangen die komende week per post. Afspraken die gemaakt zijn door mensen die jonger zijn, worden afgezegd.

De GGD vaccineert ook mensen tussen de 18 en 60 jaar met een medische indicatie. Het gaat om de regiogenoten die jaarlijks de griepprik (kunnen) ontvangen via hun huisarts. De eersten uit deze groep krijgen begin mei een uitnodiging.