Lokaal

Voorstel: tijdelijke zondagsopenstelling winkels

Nu het steeds drukker wordt in de winkelstraten doen de VVD Ridderkerk en GroenLinks een voorstel dat de winkeliers in Ridderkerk de mogelijkheid geeft tot 31 December 2020 op zondag hun deuren te openen. Een extra openingsdag spreidt de bezoekers waardoor het makkelijker wordt om 1,5 meter afstand te houden in de winkelstraten.

Björn Ros van GroenLinks, die aan een winkelstraat woont, ziet het elk weekend drukker worden op het dorp. ‘Vooral op vrijdag en zaterdag wordt het steeds drukker en is het moeilijker om 1,5 meter afstand te houden. Vanwege gezondheidsredenen is het erg belangrijk dat dit wel gebeurt’ volgens Björn.  

Daarnaast hebben omringende gemeenten, zoals Barendrecht en Rotterdam, al wel een zondagsopenstelling van de winkels. Hierdoor vloeit koopkracht op zondag weg terwijl ondernemers door de coronamaatregelen aanzienlijk minder of zelfs geen inkomsten hebben gehad. ‘De ondernemers in Ridderkerk zijn hard geraakt door de noodzakelijke maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus. Wij denken dat een zondagopenstelling een stimulans zal geven voor de Ridderkerkse ondernemers en winkeliers’ aldus Ilse Verdiesen van de VVD Ridderkerk.

Het voorstel voor de zondagsopening wordt tijdens de raadsvergadering van donderdag 11 juni ingebracht. Het is voor ondernemers en winkeliers mogelijk om tijdens deze raadsvergadering in te spreken om hun standpunt over de zondagsopening kenbaar te maken.