Lokaal

VriendenLoterij steunt Bridgeclub Klaver Vier uit Ridderkerk met 5.000 euro

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Bridgeclub Klaver Vier uit Ridderkerk. De organisatie is uitgeroepen tot Club van de Week en ontvangt daarom een eenmalige bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Bridgeclub Klaver Vier gaat de bijdrage gebruiken voor de verduurzaming van hun gebouw.  

Geert Visser, bestuurslid van Bridgeclub Klaver Vier: ”Door de hoge energieprijzen namen de kosten erg toe. Dankzij deze bijdrage kunnen we ons gebouw verduurzamen en zo structureel de kosten verlagen. Nu kunnen we bijvoorbeeld ons plafond en de wanden van het gebouw isoleren.”

‘Clubs van de Week’   

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich aanmelden op www.clubsvandeweek.nl.   

Extra financiële steun   

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt. 

Foto: Tjarko Hazewinkel