Lokaal

Vrijwillige afvalhelden hadden weer rijke oogst 

Met 22(!) mensen werd op zaterdag 2 maart 2024 weer het afval in de bermen, straten en pleinen van Bolnes opgeruimd. Aan het eind van de ochtend stonden er 55 volle zakken en nog het nodige klein spul opgestapeld bij het Bolwerk.

Van 4 tot en met 9 maart is het de Week van de Afvalhelden. De gemeente Ridderkerk heeft aangekondigd dat ze de medewerkers, die dagelijks in de weer zijn om containers te legen en grof vuil op te halen, in het zonnetje gaan zetten. Daar vallen de milieuvrijwilligers buiten. Het leek wel of de weergoden daar rekening mee hielden, want de hele ochtend scheen er een heerlijk zonnetje. Dat nam niet weg dat het voor sommigen best een zware klus was. Want de mensen die met schepnet en pikhaak het plastic, matrassen en andere troep uit de singels visten, kwamen met dik bemodderde schoenen terug. Door de vele regen van de afgelopen maanden waren de oevers drassig en glibberig. Het team dat bovendijks de boel ruimde kwam dit keer geen Breezerflesjes tegen. Wel werden elders flink wat wijnflessen opgeraapt. En zowel in de Noordstaat als bij het sportpark lagen er weer lachgascilinders, waaronder een spiksplinternieuwe, nog ongebruikt in de doos. Positief is dat er minder grof vuil bij de containers werd aangetroffen. Dit soort vuil wordt, zoals al eerder aangekondigd, niet meer meegenomen door de vrijwilligers. Ook waren straatgoten, na de borstelbeurt van afgelopen week, lekker schoon. Dat scheelde weer een paar zakken vuil. 

De eerstvolgende milieuochtend op zaterdag 6 april 2024. Dan verzamelen de afvalhelden zich weer bij het Bolwerk aan de De la Reijstraat (hoek Van Riebeekstraat) in Bolnes . Extra handen blijven welkom. Zij trekken tussen 9.00 uur en 12.00 uur weer de wijk in met prikker en vuilniszak. Aanmelden vooraf hoeft niet, mag wel. Dat kan bij buurtpreventiebolnes@gmail.com. Of bij milieucoördinator Toon Huizer, telefoon 06 51 56 44 46. En natuurlijk staat de koffie klaar