Lokaal

Vrijwilligers gezocht voor Crezéepolder

Ga samen met ons aan de slag voor de Crezéepolder, een bijzonder stuk natuur midden in de drukke Randstad. Het Zuid-Hollands Landschap is op zoek naar vrijwilligers die er samen met ons voor willen zorgen dat de polder toegankelijk blijft en bijzondere planten en dieren zich hier thuis (gaan) voelen.

De Crezéepolder tussen Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht is het nieuwste natuurgebied van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, recent aangekocht van de Provincie. De aankoop is afgerond en nu begint het werk echt. 

Natuurliefhebbers kunnen nu al volop genieten van dit prachtige getijdengebied waar zoet water op het ritme van eb en vloed het gebied in en uit stroomt. Daardoor zie je hier veel bijzondere planten en diersoorten en wat ons betreft worden er dat in de toekomst nog meer. Hoe mooi is het als je straks regelmatig de visarend of de bever ziet? Jij kan ons daarbij helpen.Meld je aan als vrijwilliger

Het beheer willen we graag samen met buurtbewoners en vrijwilligers uitvoeren, juist in de Crezéepolder waar iedereen al zo betrokken is. Bij mooi weer werken we in de polder en als het even minder is dan zoeken we de beschutting van de grienden op. Je kunt ons actief meehelpen met onderhouds-werkzaamheden. Denk hierbij aan:

  • Paden onderhouden
  • Houtopslag verwijderen
  • Onderhoud aan hekwerken, bruggetjes en meubilair
  • Wilgen knotten

Werkdagen

De werkzaamheden worden wekelijks uitgevoerd op woensdagochtend. De coördinator geeft bij de start aan welke werkzaamheden worden uitgevoerd. Voor het onderhoud gebruik je handgereedschap. Uiteraard krijg je uitleg en word je begeleid met als doel om uiteindelijk zelfstandig als groep in het gebied aan de slag te gaan.

Aanmelden

Heb je vragen of wil je jezelf aanmelden als vrijwilligers voor de Crezéepolder? Stuur ons dan een e-mail op regio-eilanden@zhl.nl en zij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Foto’s: Wessel Dekker