Vrijwilligers Home-Start BAR gecertificeerd

In juni hebben acht dames de voorbereidende cursus gevolgd om vrijwilliger te worden bij Home-Start BAR. Hun certificaat ontvingen zij uit handen van wethouder Fleur Stip uit Ridderkerk.

De vrijwilligers staan nu klaar om gezinnen met jonge kinderen in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk een tijdelijk, laagdrempelig steuntje in de rug te bieden. Dit doen zij door een paar uur per week in het gezin aanwezig te zijn en persoonlijke aandacht te geven aan zowel ouders als kinderen. Ouders geven zelf aan op welk gebied zij wat extra steun kunnen gebruiken b.v. samen leuke dingen doen met de kinderen, bekend worden in een nieuwe woonomgeving, meedenken over opvoedvragen of het eigen verhaal kwijt kunnen. Ook aanstaande ouders kunnen gebruik maken van Home-Start. De ondersteuning is gratis en er is geen verwijzing nodig. Home-Start BAR wordt uitgevoerd door CJG Rijnmond. 

Voor meer info zie: home-start.nl of neem vrijblijvend contact op met de coördinatoren Jeanette Dekker (06-35124547; j.dekker@cjgrijnmond.nl) of Kaat Tirez (06-43299894; k.tirez@cjgrijnmond.nl).