Lokaal

Vrijwilligers Riederborgh in het zonnetje gezet

Jan Reijmerink en Marry Kok stond donderdagavond 14 november een verrassing te wachten. Wethouder Marten Japenga huldigde hen die avond voor hun jarenlange trouwe inzet voor de Riederborgh. Hij overhandigde hen een bos bloemen en een oorkonde van de Riederborgh.

De twee jubilarissen werden in De Gasterij in het zonnetje gezet. Jan Reijmerink is inmiddels 12,5 jaar vrijwilliger. Elke dinsdagochtend perst hij voor zo’n tien bewoners sinaasappels voor een vers glaasje sap. Ook is hij huisfotograaf bij activiteiten en maakt reportages voor mensen die jubileren of afscheid nemen.

Marry Kok is al 25 jaar vrijwilligster bij de Riederborgh. Ze helpt bij themamaaltijden. Dan wordt er een speciaal menu opgesteld, gericht op een thema en het seizoen. Bij de maaltijd staat ontmoeting centraal. Verder schenkt Marry eens in de twee weken koffie op woensdagavond.

De Riederborgh wilde deze twee mensen bedanken voor hun hulp. Daar werkte wethouder Marten Japenga graag aan mee: ,,Vele inwoners maken in Ridderkerk het verschil voor een ander. Vrijwilligers zijn onmisbaar binnen de gemeente. Met elkaar maken zij Ridderkerk weer een stukje mooier.’’

Vrijwilligersprijzen

Gemeente Ridderkerk en Facet Vrijwilligerssteunpunt reiken jaarlijks ook twee vrijwilligersprijzen uit: de Jaap van der Graafprijs en de groepsprijs voor vrijwilligers. Donderdag 2 januari worden er tijdens de nieuwjaarsreceptie opnieuw vrijwilligers gehuldigd. RTV Ridderkerk maakt dan een live uitzending vanuit het gemeentehuis.

Foto: Gemeente Ridderkerk