Lokaal

Vrijwilligers thuisadministratie gezocht

Als vrijwilliger van de thuisadministratie help je senioren bij het op orde houden van hun administratie. Om het team van vrijwilligers te versterken, is Facet op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor zo’n 4 uren per maand.

De werkzaamheden zijn o.a. het ordenen van post en papieren. Soms is het nodig formulieren in te vullen of aanvragen te doen voor senioren met een laag inkomen. Ook vinden sommige van onze ouderen het gezellig een bak koffie of thee met je te drinken. Dat kan een leuke bijkomstigheid zijn. Alleen even de post ordenen? Ook al heel fijn!

Wat er van jou gevraagd wordt voor deze taak:

  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Bereidheid korte trainingen te volgen om je kennis up to date te houden
  • Affiniteit met het lezen en invullen van formulieren 
  • Goed kunnen luisteren en adviseren 

Wat betekent het voor jou om deze vrijwilligersfunctie te hebben?

  • Door je in te zetten voor de thuisadministratie ben je van betekenis voor senioren van Ridderkerk die ondersteuning nodig hebben. 
  • Je maakt deel uit van een team van vrijwilligers met een prettige en informele sfeer.
  • “Het is zo fijn om uit m’n werk een half uurtje met een bak thee bij een oude dame op de bank te zitten, een praatje te doen en even de post te sorteren. Dat betekent voor haar, maar ook voor mij, heel veel en dat laatste had ik niet verwacht.” 

Haal jij voldoening uit het op weg helpen van ouderen met hun administratie? Vind jij makkelijk jouw weg in diverse regelgeving en vind je het fijn om anderen daarbij te helpen? Bel met de coördinator van de thuisadministratie Wytzke Triemstra via 0180 – 432 350 of stuur een e-mail naar wytzke.triemstra@facetridderkerk.nl