Vrijwilligers welkom bij buurtbus

Buurtbusvereniging Ridderkerk verwelkomt graag nieuwe vrijwilligers als chauffeur op de verschillende lijnen van de buurtbus. De vereniging telt nu zo’n dertig vrijwilligers.

Nieuwe chauffeurs kunnen aan de slag als ze rijbewijs B hebben. Ze krijgen een opleiding en worden goed ingewerkt. De inzet wordt in overleg bepaald.

Buurtbus Ridderkerk is een kleine bus voor maximaal acht personen die wordt gereden door vrijwilligers.

Lijn 608 rijdt van Ridderkerk West via Rijsoord naar Barendrecht Centrum (via het station).
Lijn 609 rijdt van Slikkerveer de Schans via het centrum en Rijsoord naar Barendrecht station.
Lijn 610 rijdt tussen Barendrecht station via Cornelisland naar Rotterdam Keizerswaard.

Er zijn overstapmogelijkheden, onder andere op de waterbus, het Koningsplein (diverse buslijnen) en NS-station Barendrecht.

De buurtbus rijdt van maandag tot en met zaterdag overdag ieder uur. Voor deze bus geldt hetzelfde tarief als voor de andere RET-buslijnen.

Nieuwe vrijwilligers zijn ook welkom op de nieuwe lijn 610 (Barendrecht NS – Waterschap Hollandse Delta (die aan de lijn meebetaalt) – Cornelisland – Keizerwaard). Deze rijdt nu nog tussen 7.00 en 10.00 uur en tussen 15.30 en 18.30 uur. Er wordt onderzocht of deze lijn naar meer bestemmingen kan rijden, zoals Hotel Van der Valk. Om de bus vaker en naar meer bestemmingen te laten rijden, zijn extra chauffeurs nodig.

Belangstellenden kunnen mailen naar busridderkerk@hotmail.com.