“Als je er eenmaal van hebt geproefd blijft een rol bij de radio je trekken”

Net als veel andere lokale omroepen drijft Radio Ridderkerk louter op vrijwilligers. Celwin Frenzen (36) is er daar een van. Met “Movie Tunes” presenteert hij wekelijks zijn eigen programma. Daarnaast is hij sinds kort hoofdredacteur van het sportprogramma “De Riddersportshow”.

“Ik zit nog niet zo lang bij Radio Ridderkerk, maar het radiowerk is mij niet vreemd” zegt Celwin, die eerder achter de microfoon zat bij Radio 3B Lokaal (nu RTV Langsingerland), waarvoor hij een ochtendprogramma presenteerde. Daarna maakte hij bijna elf jaar een danceprogramma voor Radio Capelle.

Een korte radiostilte volgde, maar na zijn verhuizing naar Rijsoord begon het bij Frenzen weer te kriebelen. “Als je er eenmaal van heb geproefd blijft een rol bij de radio je trekken. Het zit gewoon in je bloed. Nadat ik een mailtje naar Radio Ridderkerk had gestuurd zaten we al snel om tafel” vertelt Celwin, die zelf met het idee kwam voor een nieuwe programma: “Naast de dancemuziek ben ik altijd al fan geweest van filmmuziek. Sinds vorig jaar mag ik nu ‘Movie Tunes’ samenstellen en presenteren.”

Leuke hobby
De presentator noemt het maken van dit programma vooral een leuke hobby en ervaart het daarom niet als vrijwilligerswerk. In zijn rol van hoofdredacteur van “De Riddersportshow” voelt hij dit wel zo. “Want hier komt veel meer bij kijken dan het in je eentje maken van een leuk muziekprogramma. Voor de sportuitzendingen heb ik met een team van vrijwilligers te maken. Voor elke uitzending moet er voldoende bezetting in de studio zijn en maak je een planning van de rondjes die je langs de velden kunt doen. Alles moet goed afgestemd zijn met iedereen die erbij betrokken is” licht hij toe.

Mensen tekort
De lokale omroep heeft momenteel onvoldoende studiokrachten om “De Riddersportshow” twee keer per weekend op zender te kunnen brengen. Het sportprogramma wordt nu tijdelijk alleen op zaterdag gemaakt. De hoofdredacteur hoopt dat de uitzendingen op de zondagmiddag snel weer mogelijk zijn: “Vrijwilligers die verslag van een wedstrijd willen doen of uitslagen willen doorbellen zijn niet het probleem. Bij elke club is er wel iemand die dat erbij wil doen omdat hij/zij toch langs de lijn staat. Voor elke uitzending zijn er echter in de studio drie mensen nodig: een presentator, een technicus en een lijntechnicus voor het schakelen naar de mensen langs de velden. We kunnen ook niet van iedereen verwachten dat ze elke zaterdag plus elke zondag beschikbaar zijn. Ideaal zou zijn als we hiervoor een ploegje van twaalf mensen zouden hebben. Dan is iedereen om de paar weken aan de beurt, maar die luxe hebben we nu niet.”

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.