Vrijwilligersprijzen naar Emmy Mulder en Brandweer

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Ridderkerk werden traditioneel ook de vrijwilligersprijzen uitgedeeld voor de vrijwilliger van het jaar en de groep vrijwilligers van het jaar.

Na de toespraak van de burgemeester was het aan de Ridderkerkse zanger Guus Bok om samen met zangkoor Something Else het Ridderkerk lied ten gehore te brengen en daarna samen met wethouder cultuur Marten Japenga de Vrijwilligersprijzen uit te reiken.

Voor de individuele Jaap van der Graafprijs werd uit de drie genomineerden: Christa Groshart, Emmy Mulder en Maissa Hamade, door een jury bestaande uit de vorige prijswinnaars, Franny de Wit en Dick Gorter, Conny Bothoff van Facet Ridderkerk en Frank de Waal van de gemeente voor Emmy Mulder gekozen.

Zanger Guus Bok en Emmy Mulder, winnares van de Jaap van der Graafprijs

Christa Groshart is alom bekend in Ridderkerk door haar inzet voor de natuur en de Natuurvereniging, en ze wil ook graag jonge mensen meenemen in het mooie verhaal dat de natuur ons te vertellen heeft.

Emmy Mulder is al meer dan dertig jaar vrijwilliger bij Radio Ridderkerk, waar ze mooie programma’s maakt, maar ook bij De Levensbron en Riederborgh. En verder kennen we Emmy natuurlijk van de Ridderdichters.

Maissa Hamade is in de wijk Oost een echte verbinder tussen verschillende etnisch-religieuze groepen inwoners, ze is activerend richting andere (islamitische) vrouwen en met al haar inzet een prachtige vertegenwoordiger van onze nieuwe Ridderkerkers.

Voor de groepsprijs waren de drie genomineerden: de vrijwilligers van buslijn 601, de vrijwilligers van de Wereldwinkel en de vrijwilligers van de Ridderkerkse brandweer. Laatstgenoemde groep, de vrijwilligers van de Ridderkerkse brandweer, moest halverwege de avond nog even aan het werk, maar waren op tijd weer terug om de groepsprijs in ontvangst te nemen. Namens de vrijwilligers mocht Ton Mans, coördinerend bevelvoerder de cheque in ontvangst nemen en was er voor elke vrijwilliger een mooie onderscheiding.

Vrijwilligers van de Ridderkerkse brandweer winnen de groepsprijs.

Wethouder Japenga haalde het nog aan in zijn toespraak: ,,Voor mij zijn alle genomineerden allemaal prijswinnaars’’, waarmee hij benadrukte dat alle genomineerde vrijwilligers heel veel goed werk verrichten.

Foto’s Roelie ’t Jong