Lokaal

Vrijwilligersvacatures!

Vind je het fijn om ondersteuning te geven aan kinderen of ouderen? Benut je graag je kennis en kunde of help je graag bij de uitvoering van activiteiten? Bij de Ridderkerkse organisaties zijn er diverse mogelijkheden.

Gastheer/vrouw Taalmeter

Als gastheer/gastvrouw ontvang je wekelijks 2 uur deelnemers die van hun klantmanagers de uitnodiging hebben gekregen om de Taalmeter in te vullen. De Taalmeter is een online toets van 15 minuten die een goede indicatie heeft of er sprake is van een taalachterstand of laaggeletterdheid. Je helpt de deelnemers op weg met de toets en bespreekt na afloop met hen het resultaat. Een mogelijk plan van aanpak wordt besproken met de klantmanager. De start is in oktober, locatie gemeentehuis. Gevraagd wordt o.a. HBO-niveau, goede taal- en sociale vaardigheid, zelfstandigheid en affiniteit met de doelgroep.

Zonnige begeleiders

Op dinsdag zijn er in Ridderkerk-West lessen voor kinderen die buitengewoon zijn en een rugzakje hebben. De docent wil graag zijn kennis doorgeven en assistentie bij de lessen en/of de praktische voorbereidingen. Voor het begeleiden van de kinderen worden medewerkers gezocht. Verwacht wordt dat ze meedenken en doen en de ouders bij de lessen betrekken. Openstellen voor de doelgroep is belangrijk, onderwijservaring is een pré. Ook is er plaats voor helpers bij het opbouwen en opruimen van de lesmaterialen. Na schooltijd zijn de lessen voor kinderen, s’ avonds voor tieners.

Maatjes

Een kopje koffie drinken, een wandeling maken, samen een praatje maken, een spelletje doen of naar muziek luisteren. Je kan ouderen hier heel blij mee maken! In een zorgcentrum in Drievliet versterken zij graag hun team met jou. Je krijgt begeleiding, en werkt samen in een prettige en leerzame omgeving. 

Ook bij de huiskamer- dagvoorziening zijn er mogelijkheden; ontvangen van de klanten, tijdens de maaltijden, schenken koffie/thee, persoonlijke aandacht geven en helpen bij voorkomende werkzaamheden.

Ouders met opvoedervaring 

Home-Start ondersteunt jonge gezinnen die een steuntje kunnen gebruiken bij de opvoeding van de kinderen. Dit gebeurt op een laagdrempelige manier door ervaringsdeskundige mensen die zelf ook ouder zijn. Dit najaar start er weer een voorbereidende cursus, belangstellenden kunnen zich aanmelden! Vrijwilliger zijn bij Home-Start is leerzaam, verrijkend en geeft een goed gevoel. Er is professionele begeleiding en regelmatig contact met collega-vrijwilligers. Er is een onkostenvergoeding en bij gebleken geschiktheid wordt een VOG aangevraagd.

Medewerker bemiddeling en administratie 

Voor de ondersteuning van de werkzaamheden van het Vrijwilligssteunpunt zelf zijn we ook op zoek naar versterking van ons team. De taken bestaan uit het actief bemiddelen tussen vrijwilligers en organisaties, houden van intakes, het bijhouden van de digitale vacaturebank en verwerken van de acties, verwerken van de vrijwilligersadministratie en assisteren tijdens bijeenkomsten en evenementen buiten kantoortijd. Ben je communicatief vaardig, zelfstandig en sociaal en kan je goed werken met computerprogramma’s als Word, Excel, Outlook en vacaturedatasystemen? Dan horen we graag van jou. Het gaat om 2 dagdelen per week. 

Voor meer informatie over en aanmelding voor deze vacatures kun je contact opnemen met Facet Vrijwilligerssteunpunt via 0180 – 430 440 of via vrijwilligerssteunpunt@facetridderkerk.nl . Wij zijn te vinden aan de Schoutstraat 5. Kijk voor andere leuke en boeiende vrijwilligersvacatures op https://vacaturebank.facetridderkerk.nl .