Lokaal

Vrijwilligerswerk bij Facet

Facet Ridderkerk heeft diverse activiteiten en diensten die inwoners helpen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in de uitvoering hiervan. Wil jij ook van betekenis zijn voor senioren en kwetsbare inwoners? Je bent welkom als vrijwilliger bij de thuisadministratie, telefooncirkel, soos Bolnes of bingo in Bolnes.

Thuisadministratie

Je helpt senioren bij het op orde houden van de administratie. De werkzaamheden zijn o.a. het ordenen van papieren en het invullen van formulieren of aanvragen van regelingen voor senioren met een laag inkomen. Is administratie voor jou geen probleem? Vind jij makkelijk de weg in diverse regelgeving en vind je het fijn om anderen daarbij te helpen? En ben je 4 tot 8 uur per maand beschikbaar? Dan is dit misschien iets voor jou.

Er wordt verwacht dat je een goede beheersing van de Nederlandse taal hebt, met minimaal mavo niveau, bereid bent om korte trainingen te volgen en je kennis actueel te houden, kennis hebt van het lezen en invullen van formulieren, rustig bent en goed kan luisteren en adviseren. 

Telefooncirkel

De telefooncirkel biedt inwoners vanaf 65 jaar dagelijks contact met andere senioren. Hierdoor hebben de deelnemers elke doordeweekse dag een praatje en kan er gesignaleerd worden mocht er iets mis zijn. Als vrijwilliger start je op werkdagen om 9.00 uur de telefooncirkel door de eerste deelnemer te bellen. De laatste deelnemer belt jou en de cirkel wordt gesloten.

Van jou als vrijwilliger wordt verwacht dat je signalen doorgeeft aan de ouderenadviseur, instructie geeft aan de deelnemers bij onderbreking van de cirkel en discreet omgaat met hun privacy. Verder ben je bereid om bijeenkomsten bij te wonen en wil je helpen met het uitvoeren hiervan. Er is een kleine vergoeding voor de telefoonkosten.

Soos Bolnes

Wil jij koffie en thee schenken bij deze gezellige ontmoetingsactiviteit voor senioren? Gedurende het jaar is er een gevarieerd programma. Tijdens de soos breng je koffie en thee rond, zorg je dat de zaal klaar staat en na afloop schoon is. Je kan goed omgaan met de diverse bezoekers, bent zelfstandig en vindt het leuk om samen te werken.

De tijden zijn elke dinsdag van 13.30 uur tot 16.00 uur in het Wijkvoorzieningencentrum Bolnes.

Ben je liever creatief bezig? Dinsdag om de week worden er kaarten gemaakt en een paar helpende handen zijn welkom. 

Bingo Bolnes

Ook het team van de bingo zoekt versterking. Deze gezellige bingo voor de buurtbewoners is er op de eerste maandag van de maand. Men ontmoet andere buurtbewoners en speelt het spel met leuke prijsjes. Als vrijwilliger zorg je voor de organisatie van deze middag, de sfeer en dat alles op rolletjes verloopt. De tijden zijn tussen 13.00 uur en 16.30 uur in WVC Bolnes.

Als vrijwilliger bij deze activiteiten word je ondersteund door een ouderenadviseur, je maakt deel uit van een vrijwilligersgroep die werkt in een prettige en informele omgeving, je kan meedoen aan workshops en trainingen en er zijn jaarlijkse waarderingsmomenten. 

Heb je interesse in één van deze functies, neem dan contact op met Conny Bothoff, Vrijwilligerssteunpunt Facet, via 0180 430 440, vrijwilligerssteunpunt@facetridderkerk.nl .