Lokaal

Vrijwilligerswerk in de aanbieding

Het Vrijwilligerssteunpunt van Facet Ridderkerk is op zoek naar vrijwilligers. Er wordt onder andere gezocht naar creatievelingen, voorlezers, mensen die willen werken voor de lokale radio of TV en een begeleidster voor de Taalgroep in De Klinker.

Creatieve handen
Iedere vrijdagmiddag is er een gevarieerd activiteitenaanbod in de Gasterij De Ontmoeting in Ridderkerk-West. Op de vierde vrijdag van de maand is er een creatieve middag. Voor deze middag zoekt het vrijwilligerssteunpunt van Facet Ridderkerk een versterking van het creatieve-vrijwilligers team. Ben je creatief, heb je ideeën en vind je het leuk om met een groep senioren te knutselen? Meld je dan aan. Uiteraard kom je eerst een keer kijken. Daarna kom je bij de vrijwilligersgroep van Facet Ridderkerk.

Voorlezer
Wekelijks lezen vrijwilligers voor aan jonge kinderen op de basisschool, peutergroep of het kinderdagverblijf. Voor het nieuwe seizoen is er weer plaats voor mensen die van (voor)lezen houden en het leuk vinden om met jonge kinderen om te gaan. Nieuwe voorlezers worden voorbereid op het voorlezen en krijgen een gratis leespas. Het aanvragen van een VOG hoort ook bij de intake.

Werken voor de lokale radio of TV
Het verzorgen van alle uitzendingen van RTV-Ridderkerk via zowel Radio Ridderkerk als TV Ridderkerk en de website wordt helemaal met vrijwilligers gedaan. Er zijn diverse functies bij Radio – TV Ridderkerk waar zij enthousiaste mensen voor zoeken. Ervaring is gewenst, maar niet vereist. Een interne opleiding behoort tot de mogelijkheden. Er zijn mogelijkheden als presentator voor een radioprogramma, redactielid, maar ook voor meer technische werkzaamheden als programma technicus, camera M/V of medewerker filmmontage.

Begeleidster Taalgroep De Klinker
Op woensdagochtend is er in Wijkcentrum De Klinker een Taalgroep speciaal voor vrouwen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Naast het goed leren spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal worden er in de groep onderwerpen besproken betreffende gezondheid en opvoeding van kinderen. Wegens het vertrek van een van de begeleidster zoekt de groep een nieuwe begeleidster. Gevraagd wordt ervaring in het werken met groepen en/of taalactiviteiten en affiniteit met anderstalige vrouwen. De Taalgroep start weer vanaf september en vindt wekelijks plaats behalve de schoolvakanties.

Voor meer informatie over en aanmelding voor deze vacatures kun je contact opnemen met Facet Vrijwilligerssteunpunt via 0180 – 430 440 of via vrijwilligerssteunpunt@facetridderkerk.nl . Het kantoor van het Vrijwilligerssteunpunt is gevestigd aan de Schoutstraat 5. Kijk voor andere leuke en boeiende vrijwilligersvacatures op https://vacaturebank.facetridderkerk.nl