Lokaal

Vrolijke aankomst Sinterklaas in Ridderkerk

Op zaterdagochtend voer Sinterklaas met zijn stoomboot naar Ridderkerk. Sinterklaas had behalve zijn Strooi Pieten ook zijn Muziek Pieten meegenomen. 

Op de kade werd Sinterklaas verwelkomd door de burgemeester Annie Attema en heel veel kinderen met hun ouders en andere belangstellenden.. Sinterklaas liep langs de wachtende kinderen en maakte hier en daar een praatje met de kinderen, terwijl de Muziek Pieten Sinterklaasliedjes speelden en de Strooi Pieten snoep uitdeelden. 

Hierna ging Sinterklaas met de burgemeester naar een gereed staande koets, waarmee ze een rondrit door Ridderkerk maakten. De koets ging langs de winkelcentra de Werf in Bolnes en het Dillenburgplein in Slikkerveer, om op het Koningsplein in Ridderkerk te eindigen. 

Hier was het feest al begonnen met de Feestband One, Two Trio. Er waren veel mensen naar het Koningsplein gekomen om Sinterklaas te verwelkomen. Nadat Sinterklaas op het podium bij de Feestband was langsgegaan maakte hij en zijn Pieten een wandeling door het Winkelhart van Ridderkerk. 

Door: Erik Jonkman