Lokaal

‘Vrouwenzaken’ expositie in studio Imspa geopend

Op 9 december 2018 is de expositie “Vrouwenzaken” geopend in de Studio van Imspa aan de Scheepsmakerstraat 23 in Ridderkerk, met medewerking van Linda Roffel, kunstschilder, en Tracey McEachran, fotograaf. De titel van de expositie is gekozen omdat deze kunstenaars, ieder op hun geheel eigen wijze, zich nadrukkelijk bezighouden met de vrouw.  

Linda toont “spannende” vrouwenportretten. In haar acryl-op-linnen schilderijen ligt het accent op vorm en kleur. die zij gebruikt om gepassioneerde portretten van vrouwen te maken. Zij gebruikt een palet met een beperkt aantal kleuren. Meestal zijn dit zwart, wit en bruintinten. Zij creĆ«ert een veelheid van structuren die het haar, de huid en kleding nauwkeurig weergeven. Deze structuren worden weergegeven tegen een dromerige achtergrond. Door het aanbrengen van de media op het linnen met behulp van het (palet)mes geeft zij, naar eigen zeggen, een indruk van diepte en transparantie aan haar verfbeeldingen. Deze dualiteit is ook te herkennen in de positionering van haar onderwerpen. De modellen zitten meestal met de rug naar de toeschouwer, alsof zij iets willen verbergen. Hierdoor ontstaat er een ander, dieper, geheimzinniger en mysterieus karakter van het werk. 

Tracey, fotograaf uit Portsmouth, Engeland. Zij werkt vanuit haar studio en heeft zich gespecialiseerd in portretten en stillevens. Haar portretten zijn zeer indringend. De emotionaliteit van de foto’s zijn kenmerkend voor haar. De serie “Vrouwen en kinderen” geven een sfeerbeeld van een omgeving waar de vrouw en haar kind juist de sfeer bepaald. Haar stillevens worden gekenmerkt door een indringend kleurgebruik. De objecten treden vaak vanuit een zeer donkere achtergrond naar voren, waardoor een zekere spanning ontstaat, naast de concrete weergave van van de compositie.  

Foto’s: Erik Jonkman