Lokaal

Vuilprikkers scoren weer lachgascilinders

Hoewel  er op zaterdag 1 juni 2024 niet zo veel milieuvrijwilligers actief waren, was de oogst aan afval weer groot.  Al binnen drie kwartier kwam de Bolmobiel afgeladen met afval terug bij het Bolwerk aan de De La Reijstraat in Ridderkerk Bolnes. 

In de laadbak  onder andere zeven(!) lachgascilinders, een wrakke fiets en een stokoude melkbus, voorzien van een merk van de melkfabriek.  Er volgden nog meerdere ritten om de volle zakken op te pikken die, op de vaste plekken door de vuilprikkers werden achtergelaten. Er zijn in totaal 53 volle vuilniszakken bijeengeprikt. De vrijwilligers kwamen dus niet voor niets in actie. Jammer dat dit nog steeds nodig is. 

De eerstvolgende milieuochtend is op zaterdag 6 juli 2024, van 9.00 tot 12.00 uur.  Zet deze datum in uw agenda en kom meehelpen Bolnes weer een beetje schoner te maken. Aanmelden hoeft niet, mag wel. Dit kan bij buurtpreventiebolnes@gmail.com. Of bij milieucoördinator Toon Huizer, telefoon 06 51 56 44 46. En natuurlijk staat de koffie klaar.