Lokaal

VVN Remwegdemonstratie voor scholieren OBS De Piramide

Op dinsdag 9 juli 2019 organiseerden Veilig Verkeer Nederland en OBS De Piramide een remwegdemonstratie. Te hard rijden in woonwijken is het meest gemelde probleem bij Veilig Verkeer Nederland. Terwijl u juist zou willen dat kinderen veilig buiten kunnen spelen en veilig zelfstandig van en naar school kunnen komen.

Tijdelijk werd Lagendijk, tussen Frans Halsstraat en de Burg. De Zeeuwstraat, afgezet voor overig verkeer zodat de demonstratie veilig kon verlopen. Met een remwegdemonstratie liet VVN zien welk effect snelheid heeft op de remweg van een auto. Een instructeur liet eerst zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur. Het werd dan voor iedereen duidelijk dat te hard rijden in een woonwijk levensgevaarlijk is.

Door een paar kilometer per uur te hard te rijden wordt de kans op een ongeluk veel groter. Dat kan ernstige gevolgen hebben, zeker voor kinderen, ouderen en fietsers.

Bij scholen

Veel ouders brengen hun kinderen met de auto en daarom wordt er veel geremd bij scholen. Zeker als mensen haast hebben, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. OBS De Piramide wil ouders hiervan bewust maken.

Foto’s: Wessel Dekker