Waardering voor grootste Ridderhelden

De vijf grote Ridderhelden werden dinsdag 15 december 2020 in het zonnetje gezet. Ze ontvingen hun 100 euro shoptegoed en een mooie bos bloemen. Bedrijfscontactfunctionaris Fiona Feelders bezocht de winnaars coronaproof namens wethouder Henk van Os.

Leo en Sophie Boshuizen zijn de stille helden die buiten ieders zicht complexe pleegkinderen in huis hebben ontvangen, naast hun eigen gezin. Niets is hen te veel. Janco Onnink is Schuldhulmaatje. Hij heeft de afgelopen jaren veel mensen geholpen weer overzicht en regie over hun leven te krijgen. Ben Dienaar is tachtig jaar en zet zich nog altijd in voor diverse organisaties en organiseert activiteiten voor kinderen. Dit jaar is hij geopereerd en daarbij is een zenuw geraakt. Hierdoor heeft hij zich even niet kunnen inzetten. Wim en Arja Onder de Linden werden genomineerd door hun dochter Wendy. Zij kreeg in maart een hartstilstand. Op dat moment waren de bezoekregels in ziekenhuizen rigide. Alleen haar man mocht komen. Haar ouders hebben haar gezin draaiende gehouden.

Piet den Boer was ruim dertig jaar voorzitter van de hengelsportvereniging, is voorzitter van de werkgroep vissen van SER en verzorgde van 1987 tot 2016 beroepsmatig schildersopleidingen, waar hij vaak de combinatie met het goede doel zocht. Hij deed verder belangeloos vele activiteiten voor meervoudig gehandicapte kinderen en zet zich in voor senioren en bij Oranjevereniging Rijsoord.

Ridderheldenactie

Gemeente Ridderkerk reikte 500 Ridderkerkpassen uit. Die kunnen Ridderhelden besteden bij Ridderkerkse ondernemers, die zwaar worden getroffen door de coronacrisis. Inwoners konden plaatsgenoten nomineren die voor hen een held zijn. De vijf grootste helden wonnen honderd euro shoptegoed.

Foto’s: Gemeente Ridderkerk