Lokaal

Wateroverlast en gaslucht in Rijsoord

Zaterdagmiddag 13 januari 2024 zijn de hulpdiensten rond 17.00 uur opgeroepen voor wateroverlast bij het voormalige café-restaurant Bardot aan de Lagendijk.

Ter plaatse bleek er niet alleen sprake van wateroverlast in de kelder, maar ook van een flinke gaslucht. Hierop is opgeschaald en kwam ook de officier van dienst van de brandweer, de politie en Stedin ter plaatse. Redelijk snel kon in het leegstaande pand de gaskraan worden dicht gedraaid. Stedin heeft later ook de gasaansluiting buiten dicht gezet.

Lastiger was het met de waterlekkage. De hoofdkraan bevindt zich in de kelder van het pand waar inmiddels ruim 1,5 meter water stond. Het lukte dan ook niet om de hoofdkraan dicht te draaien. Hiervoor is OASEN ter plaatse gekomen om de hoofdkraan buiten het pand dicht te zetten. Volgens de woordvoerder van de politie zijn er in het leegstaande pand al eerder vernielingen gepleegd.

Zaterdagmiddag waren er mensen in en om het pand bezig. Zo was men ook bezig het terras weg te halen. Diverse passanten hebben dit gezien maar waren in de veronderstelling dat dit door een bevoegde werd gedaan.

De politie wacht nu af tot de huidige eigenaar aangifte doet om daarna verder te kijken wat er wel en niet weg gehaald mocht/mag worden. Deze huidige eigenaar was zaterdag niet bereikbaar.   

Foto: Dennis van Wingerden