Lokaal

Watertappunt bij De Piramide

Bij OBS De Piramide is onlangs een watertappunt geopend op het schoolplein. De Piramide is een Gezonde School. De school vindt gezonde voeding heel belangrijk en doet daarom onder meer mee aan het EU Schoolfruit-project. Ook krijgen leerlingen kooklessen en leren ze hoeveel suiker er in frisdrank zit.

Een goede volgende stap was een watertappunt op het schoolplein. Dat is er nu. Alle leerlingen en medewerkers kunnen gebruikmaken van dit tappunt, maar ook alle wijkbewoners en buurtkinderen zijn van harte welkom. Het schoolplein van De Piramide is na schooltijd toegankelijk om lekker te komen spelen, want ook zorgen voor lichaamsbeweging is gezond.

Gezonde School

De Piramide mag zich sinds vorig schooljaar een Gezonde School noemen. Eerst werd het vignet behaald voor het thema ‘Natuur en Milieu’. Dat gaat over een ge- zond binnen- en buitenklimaat. De leerlingen zijn dit schooljaar bezig met het thema ‘Voeding’. Daar past het watertappunt heel goed bij.

Gezonde School is een programma dat scholen helpt om te werken aan een gezonde leefstijl. Volgens een stappenplan werken leerlingen aan verschillende thema’s. Scholen kunnen zelf de thema’s kiezen.

Foto: Gemeente Ridderkerk