Wedstrijd levert acht groene, frisse ideeën op!

Dit voorjaar schreven de gemeente en de Stichting Ravottuh een wedstrijd uit. Bewoners, scholen, verenigingen; iedereen kon een idee insturen voor een ‘groene’ buiten­ activiteit. De jury heeft maar liefst acht winnaars uitgekozen. Zij krijgen elk een geldbedrag om hun idee dit najaar uit te voeren.

Wethouder Peter Meij (groen) reikte donder­dag 16 mei de prijzen uit op OBS De Noord. “Inwoners heb­ben vaak hele goede ideeën over wat je buiten, in een park, op een schoolplein of in je eigen straat of buurt kunt doen. Dat is met deze wedstrijd duidelijk gebleken!”

De gemeente Ridderkerk vindt groene buurten belangrijk, Groen is aantrekkelijk, goed voor onze gezondheid en de biodiversiteit (planten en dieren). Groen in de buurt kan ruimte zijn voor ont­moeten en brengt mensen dichter bij elkaar.

De wethouder is daarom blij met deze mooie ideeën. “De gemeen­te, Ravottuh en inwoners trekken met de wedstrijd ‘Ridderkerk naar buiten’ samen op. Dit is een unieke kans om met elkaar aan de slag te gaan.” De wedstrijd is onderdeel van het project Ridderkerk Naar Buiten en wordt ondersteund door de provincie Zuid-Holland.

Groen doen

De winnaars bedachten allerlei uitdagende dingen om lekker naar buiten te gaan:

  • Mark Schouten, Sportief met Mark: Groen gebruiken om men­sen van verschillende leeftijden en doelgroepen meer te laten bewegen.
  • Lineke Reuvekamp (Yes Kin­deropvang), ‘Spelen doe je zo: De kinderen hebben met haar mee­ gedacht over spelen in het park.
  • Gerard Collée, Actie PUP (Pick UP Plastic): Bedoeld voor mensen met een hond.
  • Simone Trompetter (CBS De Klimop): Zij wil het groene schoolplein van de school nog meer benutten voor buurtbewo­ners, met een blotevoetenpad en knuffelmuur.
  • Petra Huls (OBS De Botter), vakantie: Leerlingen, ouderen uit Reyerheem en meervoudig gehandicapte leerlingen van Stichting Bram doen activiteiten in het park.
  • Steffanie Helmink (Facet Ridderkerk), jong en oud, rollend in de natuur: Diverse buitenactiviteiten met scholen en ouderen voorzieningen.
  • Jolien Jansen (Wijkteam, Blau­we Klub): Natuuractiviteiten voor kinderen o.a. autisme en ADHD
  • Romy van Oudheusden (Yes Kinderopvang): Diverse ideeën om het plein te vergroenen.

Bron: Gemeente Ridderkerk