Week van de Afvalhelden gestart

Vandaag start de allereerste Week van de AfvalHelden. Ongeveer 80 bedrijven uit de branche, waaronder de NV BAR Afvalbeheer doen hieraan mee. Dé Week van de AfvalHelden is bedoeld om medewerkers uit de afvalbranche in het zonnetje te zetten.  Medewerkers in de afvalbranche zijn van essentieel belang voor de volksgezondheid en zij helpen mee aan een mooie, schone leefomgeving. Met de inzameling van het afval zorgen zij voor een belangrijke stap om van het afval weer nieuwe grondstoffen te maken.

De opening van de Week van de AfvalHelden werd gedaan door demissionair Staatssecretaris Stientje van Veldhoven.

Afvaltips en kleurplaten

Vanaf maandag 1 maart 2021 wordt een week lang op de website en social media elke dag een nieuwe video met de AfvalHelden in de hoofdrol geplaatst. Hierin vertellen ze over wat ze tegenkomen in hun werk. Ook geven ze tips over hoe afval het beste aangeboden kan worden. De kleinste inwoners verrassen de AfvalHelden deze week met een kleurplaat. Op de website zijn acht kleurplaten te vinden. Meer informatie op bar-afvalbeheer.nl.

Op social media zijn alle activiteiten van de NV BAR afvalbeheer volgen via #AfvalHelden en/of #WeekvandeAfvalHelden. Meer informatie over de week is te vinden op weekvandeafvalhelden.nl